Home

Wat is de WFN?
De WFN is een officieel samenwerkingsverband tussen de wielerbonden in Nederland. De WFN heeft tot doel om door middel van harmonisering van regels en rechten, de startgelegenheid van alle renners in de breedtesportcategorieën te vereenvoudigen, c.q. mogelijk te maken. Uitgangspunt hierbij is dat de eigen identiteit van de bonden gehandhaafd blijft.

  

Aangesloten bonden:
De hieronder genoemde bonden zijn aangesloten bij de WFN. Informatie zoals kalenders en uitslagen van wedstrijden bij deze bonden is via de linken te vinden.

World Cycling Federation (WCF):
De WCF is een samenwerkingsverband op internationaal niveau en is de opvolger van de ICF. Zij is opgericht in 2019. Hierbij zijn bonden aangesloten uit Nederland, België, Frankrijk, Ierland, Engeland, Australië etc. Ook de WFN is aangesloten bij de WCF en dus zijn de leden (bonden) van de WFN ook lid van de WCF.

In 2019 zal de WCF een Europees Kampioenschap organiseren. Meer informatie is te vinden onder het kopje Wedstrijden - EK.
Dit jaar zal dat gaan plaatsvinden op zondag 4 augustus in Kloosterzande NL.

Open Nederlands Kampioenschap WFN Off Road:
Vanaf 2018 wordt er ook een WFN NK Off Road georganiseerd. Meer informatie is te vinden onder het kopje Wedstrijden - NK Off Road.
Dit jaar zal dat gaan plaatsvinden op zondag 22 december in Venlo.

Nederlands Kampioenschap WFN Tijdrijden:
Vanaf 2018 wordt er ook een WFN NK Tijdrijden georganiseerd. Meer informatie is te vinden onder het kopje Wedstrijden - NK Tijdrijden.
Dit jaar zal dat gaan plaatsvinden op zaterdag 13 juli in Nijeveen.

Nederlands Kampioenschap WFN Weg:
Ieder jaar organiseert een lid van de WFN het Nederlands Kampioenschap WFN. Meer informatie is te vinden onder het kopje Wedstrijden - NK Weg.
Dit jaar zal dat gaan plaatsvinden op zondag 9 juni in Lepelstraat.

 

Zie voor meer informatie over het NK en het Super Prestige Klassement onder menukeuze Wedstrijden