NK Off Road

ALGEMENE INFORMATIE

LET OP !!! De informatie hieronder is van het WFN NK Off Road in 2019 !!! 

In 2024 is door de ledenvergadering van de WFN besloten om wegens aanhoudend gebrek aan organisaties te stoppen met het NK WFN Off Road.

Dit wordt een Open NK Off Road. Dat wil zeggen dat ook niet-Nederlanders mogen starten, maar geen kampioen kunnen worden.
Vorig jaar werd voor het eerst in de historie van de WFN een heus Nederlands Kampioenschap Off Road georganiseerd, waarbij zowel veldrijders als mountainbikers in aparte klassen mogen gaan strijden om de rood-wit-blauwe trui.

Dit jaar zal het een Open NK worden. Dat wil zeggen dat ook renners die geen kans hebben op de titel kunnen meedoen. Iedere breedtesport renner die de Nederlandse nationaliteit bezit maakt kans op de titel. De breedtesportrenners zijn de amateurs/sportklasse zowel mannen als vrouwen. De leeftijd ondergrens is 16 jaar. De belofte en elite mag dus wel starten, maar kunnen geen kampioen worden.

De wedstrijden worden verreden binnen het programma van de Toma Cycles Cup en wel op 22 december 2019 in Venlo op het wielerparkoers Herungerberg aan de Louisenburgweg 27.

Het programma van de dag is mede bepaald door het wedstrijdschema van de Toma Cycles Cup.

  • 10:00 NJ-CC
  • 10:01 Vrouwen (NK Vrouwen CC 16+ en 35+ en NK Vrouwen MTB 16+ en 35+)
  • 10:02 Jeugd 3
  • 11:00 Masters CC (NK Masters 40+ CC en NK Masters 50+ CC)
  • 12:00 Mannen CC (NK Mannen CC)
  • 13:15 Jeugd 2
  • 13:40 Jeugd 1
  • 14:30 Mannen MTB (NK Mannen MTB)
  • 14:31 Masters MTB (NK Masters 40+ MTB en NK Masters 50+ MTB)
  • 14:32 NJ-MTB

Een aantal kampioenschappen wordt dus in dezelfde wedstrijd verreden, dit om de gebruikelijke klassering voor de Toma Cycles Cup mogelijk te maken.

De vrouwen dienen zich uiterlijk 15 december aan te melden. Enkel bij voldoende deelname in de categorie zal er een titel uitgereikt worden.

Er is verder geen voorinschrijving, enkel inschrijving op de dag ter plaatse. De permanence is in de kantine van de wielerbaan. Er is in de omgeving van het parcours voldoende parkeergelegenheid. Routeborden zullen uitgezet worden om de renners en bezoekers naar de juiste parkeerplaatsen te leiden.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op zondag 22 december 2019 op ons NK Offroad in Venlo.

In 2019 werd dit NK Off Road georganiseerd door Stichting Cyclocross en MTB Tournooi Limburg op zondag 22 december.

Inschrijf methode en informatie zie website van de organisatie: http://www.limburgcross.nl

REGLEMENTEN
Wedstrijdreglement

UITSLAGEN
Download hier de uitslag van het NK Off Road
2019 Uitslagen  
2018
Uitslagen   –  Rondetijden